Круглий стіл з представниками Ради Європи в Україні

21.09.2017 року в конференц-зала готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» за участі представників Ради Європи в Україні, голови правління Держмолодьжитла, керівників профільних відомств, провідних міжнародних експертів та народних депутатів України відбувся круглий стіл.
Одною з головних тем зустрічі було обговорення європейського досвіду та стандартів Ради Європи, стосовно житлових прав внутрішньо переміщених осіб, пошуки можливостей розробки та головне фінансування державних програм.
За результатами обговорення було запропоновано проект резолюції, остаточний варіант якої буде скориговано з урахуванням пропозицій, що прозвучали під час «круглого столу».
Хочемо також нагадати, що 20 вересня 2017 р. Уряд прийняв розроблену Мінрегіоном і Держмолодьжитлом Постанову, якою врегульовано порядок надання 50-відсоткової державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, а також відтепер право на державну підтримку матимуть не лише громадяни, які перебувають на квартирному обліку, але й ті, що не мають у власності житла чи володіють житловою площею, яка не перевищує 13,65 кв. м. Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, яке знаходиться на підконтрольній території України.