Програма забезпечення громадян міста Бровари житлом на 2019-2023 роки

20.06.2019р. на черговій 57-ій сесії Броварської міської ради, була затверджена Програма забезпечення громадян міста Бровари житлом на 2019-2023 роки.

Основною метою Програми є створення належних умов для забезпечення житлом громадян, які зареєстровані, проживають в місті Бровари та потребують поліпшення житлових умов, шляхом надання пільгових іпотечних житлових кредитів для будівництва або придбання доступного житла.

Співрозробником та співвиконавцем Програми є Іпотечний центр Держмолодьжитла.

Програма спрямована на поступове, соціально-ефективне розв’язання гострої проблеми забезпечення мешканців міста Бровари житлом. 

Програма дозволить охопити широке коло громадян, які потребують покращення житлових умов, що в свою чергу сприятиме налагодженню економічної, демографічної та соціальної ситуації, що склалась в м. Бровари.

Головними умовами участі в Програмі для мешканців, які проживають та зареєстровані у м. Бровари є наступні:

1. Перебування кандидата та його членів сім’ї на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов у м. Бровари.

2. Підтвердження кандидатом своєї платоспроможності. Тобто, після сплати щомісячного платежу за кредитом, доходів на кожного члена родини має              залишитися не менше, ніж прожитковий мінімум на відповідний період.

3. Внесення кандидатом на особистий рахунок у банку-агенті внеску в розмірі не менше 10% від вартості житла.

Кредит за рахунок коштів міського бюджету надається на строк до 20 років, але не більше, ніж досягнення старшим із подружжя пенсійного віку.

Відсоткова ставка за кредитом встановлюється у розмірі 7% річних, але пільгові категорії звільняються від сплати відсотку та отримують безвідсотковий кредит.

За час реалізації Програми планується забезпечити житлом 71 родину шляхом будівництва або придбання 4 437,5кв. метрів загальної площі житла та залучити на будівництво житла близько 60 312 млн. грн.

 

Висловлюємо подяку за сприяння у прийняті рішення Міському голові м. Бровари – Сапожко Ігорю Васильовичу та депутатам Броварської міської ради, які підтримали дану Програму.