АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Сьогодні на запрошення «Благодійного фонду «Право на захист» голова Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний взяв участь у презентації аналітичного огляду регіональних житлових програм для внутрішньо переміщених осіб, яку представила правовий аналітик цієї благодійної організації Еліна Шишкіна. У ході своєї доповіді пані Шишкіна наголосила на необхідності проведення оцінки житлових потреб ВПО.

         Лідія Кузьменко, радник з правових питань УВКБ ООН, підкреслила важливість побудови стабільної системи захисту прав ВПО, а також пошуку сталих рішень щодо вирішення їх проблем та соціальної інтеграції.

         Голова правління Фонду у своєму виступі, підкресливши, що ВПО – такі ж громадяни України, як і всі інші та мають такий самий обсяг прав, розповів про програми забезпечення житлом ВПО, які реалізуються Держмолодьжитлом. Детально зупинився Сергій Комнатний на нових умовах державної програми «Доступне житло» та 20 місцевих програмах, що передбачають умови участі ВПО. Крім того, керівник установи коротко окреслив ініціативи Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву з пошуку сталих рішень у вирішенні житлового питання внутрішньо переміщених осіб, зокрема, впровадження плану спільних заходів з Проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», співпраця з Данською радою у справах біженців, УВКБ ООН, виконання підписаних меморандумів про партнерство та співробітництво з Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі» та Естонським союзом житлових кооперативів.

У ході дискусії та обговорення представник Данської ради у справах біженців Айзек Робінсон подякувавСергію Комнатному за плідну роботу Держмолодьжитла та сказав, що такий підхід до роботи є обнадійливим.

Презентація очільника Фонду, зроблена під час даного заходу, наводиться нижче для детальнішого ознайомлення:

p1        p2

 

p3

 

оригінал