ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ЗВІТУЄ ПРО РОБОТУ В ПЕРШОМУ ПІВРІЧЧІ 2018 РОКУ

dom 678x381

 Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» оприлюднив показники своєї роботи за І півріччя 2018 року.

За цей період загалом Фондом укладено 238 договорів з громадянами на придбання житла.

Зокрема:

  164 договори щодо надання довгостроково державного кредиту молодим сім’ям і одиноким молодим громадянам. З них за рахунок коштів державного бюджету – 0, місцевих бюджетів – 123, статутного капіталу Держмолодьжитла – 41;

     49 договорів про надання пільгового довгострокового кредиту таким категоріям населення, як науковці, педагогічні працівники, бюджетники, учасники бойових дій у зоні проведення АТО. З них за кошти державного бюджету – 2 (педагогічні працівники), з місцевих бюджетів – 47;

      10 договорів про надання державної підтримки для придбання доступного житла. Усі – за рахунок коштів місцевих бюджетів;

     15 договорів щодо придбання житла для військовослужбовців, учасників АТО (шляхом надання підтримки) за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Отже, за рахунок коштів державного бюджету України підписано 2 договори, місцевих бюджетів – 195, статутного капіталу Фонду – 41.

За категоріями громадян, які скористалися програмами Фонду для придбання житла (по всіх програмах):

-         учасники АТО – 68;

-         внутрішньо переміщені особи – 7;

-         наукові, педагогічні працівники – 11;

-         працівники бюджетної сфери – 2.

Крім того, на обслуговуванні в Держмолодьжитлі перебувають 14 625 договорів, укладених з громадянами у попередні роки. Це пільгові довготермінові кредити, договори здешевлення вартості іпотечних кредитів, договори часткової компенсації відсоткової ставки у комерційних банках та договори на надання державної підтримки для будівництва доступного житла.3dmankrok3

Серед регіонів лідером за показниками роботи у І півріччі 2018 року залишається Харків і область – 63 укладені договори.

33 договори з громадянами уклали у Полтавському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

У Миколаївському РУ підписано 20 договорів, по 15 – на рахунку Херсонського і Черкаського регіональних управлінь.

У Запорізькій області – 12 договорів з громадянами. 11 таких угод – укладено в Вінницькому РУ та Іпотечному центрі в м. Києві та Київській області.

Таким чином, робота з укладення житлових договорів з громадянами і у першому півріччі цього року велася переважно завдяки реалізації місцевих житлових програм, тоді як фінансування з державного бюджету вкрай обмежене. Після модернізації умов житлових програм та за умови їх ритмічного фінансування з державного бюджету варто чекати на помітне збільшення кількості українців, які зможуть придбати житло за допомогою програм, які адмініструє Держмолодьжитло.

 

Оригінал