ЯК ЖИВУТЬ МІСТА В УМОВАХ COVID-19: СЕМІНАР ЄЕК ООН

Пандемія коронавірусу порушила звичний життєвий порядок сотень мільйонів людей, які мешкають у різних куточках земної кулі. Та насамперед удар кризи торкнувся міст світу. З метою вивчення досвіду муніципалітетів в умовах COVID-19 Європейська економічна комісія ООН (UNECE) організувала глобальний тематичний семінар.

IMG 9494

З української сторони учасниками огляду відповідних світових практик стали голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний і заступник Харківського міського голови Михайло Фатеєв. Такий вибір не випадковий. Саме Харків є один із міст глобального світу, досвід функціонування яких під час пандемії став предметом вивчення міжнародних експертів. Інше важливе питання – доступність житла і загалом комплекс житлової проблематики в умовах соціально-економічної кризи.

Під час заходу розглядалися практичні кейси міських влад, відбувся діалог і обмін досвідом представників різних держав і експертів. Йшлося про уроки, що їх винесли міста і країни з пандемії-2020, та про підходи до подолання наслідків цього лиха.

 

За о12082020цінками багатьох спеціалістів, ризик подальшого поглиблення глобальної соціально-економічної кризи як наслідку досі не вирішеної людством проблеми вірусу залишається актуальним. У цих умовах важливо розуміти, як швидко світ зможе почати долати найбільш загрозливі за останні десятиліття системні проблеми, що постали перед всіма країнами та масштаб яких ми досі не можемо повністю осягнути.