ЮНОПС – НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ

Сергій Комнатний, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, узяв участь у онлайн-спілкуванні з представниками міжнародної організації ЮНОПС в Україні.

IMG 9663

Мета зустрічі – обмін інформацією для вивчення можливостей співпраці з ЮНОПС у напрямку підвищення доступності житла для соціально вразливих верств населення України.

ЮНОПС (Управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів, UNOPS) – організація ООН, місією якої є підтримка жителів різних краї світу в покращенні умов їхнього життя, а країн – у сталому розвитку. ЮНОПС реалізує проекти у десятках держав – членів ООН, співпрацює з широким колом організацій, допомагає партнерам у пошуку і створенні сталих рішень, зокрема, із житлових питань.

Під час першої ознайомчої зустрічі Сергій Комнатний представив результати роботи і потенціал Державного фонду як інституції, засновником якої є Уряд України та на яку покладено завдання з реалізації державної житлової політики.

Пролунала інформація про проєкти, які ЮНОПС реалізовує в Україні, можливості та плани цієї міжнародної інституції.вного фонду як інституції, засновником якої є Уряд України та на яку покладено завдання з реалізації державної житлової політики.

- Ми зацікавлені у розширенні можливостей залучення позабюджетних коштів у житлові проєкти, – акцентував керівник Держмолодьжитла. – Житлове питання є одним з найбільш гострих для громадян України. Беручи до уваги затребуваність житлових програм у суспільстві та обмеженість їх фінансування з державного бюджету, Держмолодьжитло активно шукає альтернативні шляхи забезпечення родин житлом. Серед таких ключових можливостей є реалізація міжнародних інвестиційних проєктів.

- Фонд є інституцією, відкритою і прозорою для всіх партнерів, в тому числі іноземних, – запевнив Сергій Комнатний. – Готові надати наші пропозиції і в подальшому спілкуванні напрацювати спільне бачення можливостей підтримки українців у реалізації їхнього конституційного права на житло.