Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 6%

Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Національний банк залишається відданим своєму зобов’язанню щодо досягнення цілі з інфляції. Подальша монетарна політика спрямовуватиметься на забезпечення належного балансу між реакцією на інфляційні ризики та підтримкою відновлення економіки.

Іпотечний центр Держмолодьжитла  продовжує реалізацію  програми житлового кредитування за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла (Постанова КМУ № 488 від 11.05.2011 р.).

Умови кредитування :

внесення обов'язкового власного внеску у розмірі не менш як 10 відсотків вартості будівництва (реконструкції) чи придбання житла, та вартості  понаднормативної площі  об’єкта кредитування. За бажанням кандидата розмір власного внеску може бути збільшено;

термін повернення кредиту - до 20 років, з правом дострокового погашення;

відсоткова ставка за користування кредитом встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на момент прийняття рішення про надання кредиту. При цьому відсотки за користування кредитом не нараховуються військовослужбовцям — з початку і до закінчення особливого періоду, резервістам та військовозобов’язаним — з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, на час проходження військової служби.