Об’єкти по програмі «Доступне житло»

Під час засідання Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництва) яких або придбання житла в яких можуть спрямовувати кошти, яке відбулось 22.11.2017 року, було розглянуто і схвалено до участі у програмі «Доступне житло» низку житлових об’єктів в тому числі у м. Києві та Київській області, а саме:

м. Київ

м. Київ, вул. Тираспільська, буд. 43 (секції № 2,1,1А,5А)

ТОВ Молодіжний-житловий комплекс «Оболонь»

м. Київ, вул. Маршала Гречка та просп. Правди

ПрАТ Фінансова компанія «Княгиня Ярославна»

м. Київ, вул. Новомостицька, 15.

ТОВ «Будівельні мережі»

Київська область

м. Бориспіль, вул. Привокзальна, 2-В (3-я та 4-а черги будівництва)

ТОВ «ДБК»

м. Бориспіль, вул. Головатого, 76 (3-4 пусковий комплекс)

ТОВ «Бориспіль Промінвест»

У подальшому вище зазначені об'єкти затверджуються правлінням Держмолодьжитла, після чого будуть укладені відповідні договори між Іпотечним центром Держмолодьжитла та забудовниками.

 

Нагадаємо, що Законом України «Про Державний бюджет на 2017 рік» передбачено 30 млн. грн. з загального фонду державного бюджету для надання державної підтримки. Кошти розподілені між областями пропорційно до кількості в кожному регіоні учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб та громадян, які потребують покращення житлових умов. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінрегіон, одержувачами бюджетних коштів – Держмолодьжитло та його регіональні управління/Іпотечний центр у Києві і Київській області.