ПРЕДСТАВНИКИ УВКБ ООН ОПИТАЛИ УЧАСНИКІВ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ

ри чверті опитаних довіряють Держмолодьжитлу

5 жовтня у Держмолодьжитлі відбулася зустріч голови правління установи Сергія Комнатного і першого заступника голови правління Івана Паруха з представниками Агентства ООН у справах біженців в Україні (Управління верховного комісара ООН у справах біженців, УВКБ ООН) Ігорем Шантьофортом – старшим радником з питань розвитку, і Анітою Ронер – спеціалістом з довгострокових рішень.

2  3

Учасники зустрічі обговорили результати проведеного УВКБ ООН опитування родин вимушено переміщених осіб – учасників державних житлових програм, які адмініструє Держмолодьжитло.

У рамках оцінки зібрана і проаналізована інформація щодо демографічного, соціального і економічного профілю учасників програми, відносно доступу ВПО до програми та їх задоволеності процедурою, відбором житлових об'єктів та доступом до об'єктів інфраструктури.

5.14

Отримані результати стануть вагомою складовою аргументації щодо важливості житлових програм для ВПО та інших категорій громадян і необхідності підвищення рівня послуг держави у сфері забезпечення людей доступним житлом.

Повні результати дослідження будуть надані незабаром. Але вже зараз привертає увагу високий рівень довіри опитаних вимушено переміщених осіб до Держмолодьжитла: Фонду довіряють 76 відсотків опитаних. Більшість назвали нескладним пошук необхідних для участі в програмі документів на інтернет-сайті Держмолодьжитла. 85 відсотків скористалися можливістю задати важливі для них питання через «гарячу телефонну лінію» Фонду.

На завершення спілкування Сергій Комнатний наголосив на важливості практичної допомоги і рекомендацій міжнародних інституцій, таких, як УВКБ ООН, Рада Європи, Європейська економічна комісія ООН та інших для модернізації діяльності Держмолодьжитла. «Ми готові до розширення співпраці в інтересах наших громадян. Зокрема, нас цікавить кращий світовий досвід у вирішенні житлової проблеми ВПО», - сказав він.

 

 Оригінал