Важливий крок назустріч потребам переміщених осіб

Сьогодні, 2 грудня, Верховна Рада України на пленарному засіданні ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво (проєкт "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб"). «За» це рішення проголосували 311 народних депутатів.

Метою закону є забезпечення виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеної Угоди, яку підписали 3 червня 2020 р. Кабінет Міністрів України в особі Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова та Уряд Федеративної Республіки Німеччина в особі Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анки Фельдгузен.

Ратифікація Угоди дозволить Україні залучити фінансові ресурси у вигляді ґрантів у розмірі до 25,5 млн євро для реалізації проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Звертаємо увагу, що для вступу Угоди в силу необхідне завершення низки процедур на рівні Уряду України. Після ухвалення Кабінетом Міністрів України порядку реалізації відповідної програми для ВПО Держмолодьжитло невідкладно повідомить про умови та терміни реалізації програми на своїх інформаційних ресурсах.