ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ

17 жовтня о 13:00 у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» за адресою:вул. Б. Хмельницького, 8/16 (зала 1)

відбудеться прес-конференція на тему: «Умови державної програми «Доступне житло» вдосконалено: що нового для людей і коли запрацює програма».

Організатори: Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» в партнерстві з Проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень».

Спікери: - Сергій Комнатний – голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву;

- представник Проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень».

Коротко. Під час прес-конференції буде оприлюднено точну інформацію про важливі зміни в умовах програми «Доступне житло», внесені постановою Кабінету Міністрів України №819 від 10 жовтня ц.р. «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом».

Також буде надана інформація про те, скільки коштів передбачено на програму 2018 і наступного року та яка кількість громадян зможе придбати власне житло завдяки підтримці держави.

Довідково. Постанова №819 «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» розроблена Мінрегіоном і Держмолодьжитлом і спрямована на оптимізацію умов програми, надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Внесено зміни та об’єднано в цілісний документ дві постанови Кабінету Міністрів України.

- №140 від 11 лютого 2009 р. (зі змінами від 22.09.2017 р.) «Про затвердження Порядку забезпечення громадян доступним житлом»,

- №193 від 29 лютого 2012 р. «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла».

При цьому основні положення програми «Доступне житло» залишилися незмінними. 30 відсотків вартості житла за програмою громадянам і надалі компенсуватиме державний бюджет, а учасники АТО і внутрішньо переміщені особи, як і 2017 року, отримуватимуть 50 відсотків такої компенсації.

 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.